Nem szabad túlságosan beleélni magad a játékba, mert ha veszítesz, a telefonod kijelzője bánhatja!

Köztudott, hogy az ember könnyen be tud vadulni egy – egy komolyabb online játékháború során. Sajnos ez egy olyan emberi betegség, amire nincs gyógymód. Egésze egyszerűen képesek vagyunk teljesen beleélni magunkat a virtuális világba, megfeledkezve minden másról, ami körülöttünk zajlik és ezzel komoly károkat okozva magunkban, melyek sokszor visszafordíthatatlanok. Én is egy ilyen fiatal voltam és be kell, hogy valljam, épp ezért kell odafigyelnem a gyerekeimre és persze saját magamra is, mert nincs is olyan rég, hogy leküzdöttem a játék függőségemet. Szerencsére ez mindig is hobbiként volt jelen az életemben, soha sem költöttem rá a kellő minimumnál több pénz, sosem tettem fel rá az életemet, de nagyon be tudott kapni. És ehhez nem kellett semmi több, csak egy olyan ártatlan játék, mint ahol csatázni kell egymással, vagy csak futballmeccseket vívni. Minden, ami lekötött, az magába szippantott. És ez néha, amikor újra játszom a barátaimmal, még mindig megesik. Ezzel pedig az a baj, hogy nem elég, hogy átadom magam a teljes játék élvezetnek, vagy esetleg nem nyertesként kerülök ki, akkor nagy baj van. Dühöngök, csapkodok és török zúzok. Persze mint mondta, ez már jócskán moderáltam az elmúlt években annyira, hogy rám sem lehet ismerni, de néha még elő bújik a sötét énem.

Nem olyan rég meg is történt ez a kellemetlen eset. A barátaimmal tartottunk egy nagy összeülést és kosárlabda bajnokságot tartottunk. Mégpedig úgy, hogy rendes csoportmérkőzésekkel, körmérkőzésekkel és az egyenes kieséses szakasszal. Én voltam az egyik legjobb, és egészen a döntőig vitt az utam. A döntőt ellenben elvesztettem ráadásul úgy, hogy egy pillanatra néztem félre, mert csörgött a Huawei Honorom és emiatt kaptam be a vesztes kosaramat, ráadásul az utolsó percben.
Annyira bedühödtem és annyira felfokozott volt a hangulat, hogy a telefonomat a felkaptam és rácsaptam a kanapéra. Nem akartam összetörni, csak erősen rádobni, hogy kitöltsem a dühömet anélkül, hogy azért komolyabb kárt tennék a telefonban. De nem számoltam azzal, hogy visszapattan és onnan képernyővel lefele leesik a földre. Ott abban a pillanatban tudtam, hogy nincs az a szerencse, hogy nem tört össze a telefon. Gyakorlatilag biztos voltam benne, hogy szanaszét tört a telefonom kijelzője. Hát igazam is lett. óvatosan felemeltem, de addigra már mindegy volt. Állhattam neki Huawei szerviz keresésnek. Nagyion elszomorodtam és el is szégyelltem magam. Nem vagyok képes uralkodni magamon és ez nagyon rettenetes. Megfelelő lecke volt számomra, hogy egyrészt felfogjam, hogy nem szabad ennyire átadni magamat a játék hevének, másrészt pedig, ha meg is történik, akkor tudni kell veszíteni.

Miután hazaértem, már kapcsoltam is be a gépet, hogy felkeressek egy olyan Huawei szervizt, ahogy nem kerül túl sok pénzbe a kijelzőm cseréje. Pár honlap megnyitása után találtam is egy számomra szimpatikus helyet, ahol úgy döntöttem, hogy megcsináltatom a telefonomat. Azonnal fel is kerestem a helyet, és még aznap bevittem. Csak reménykedtem, hogy nem kérdeznek rá, hogy mégis hogyan sikerült ilyen szépen összetörnöm a kijelzőt, de persze, hogy nem így lett. Az első kérdésük az volt, hogy hogy történt. Szem lesütve elmeséltem nekik a történetet, mire ők csak annyit mondtak, hogy ha tudnám, hogy hányan törik össze így a készülékeiket, akkor én magam sem akarnám elhinni. Ez egy kicsit megnyugtatott, vagy talán a tudat, hogy nem én vagyok az egyetlen ilyen, de megfogadtam magamnak, hogy többet már nem fogok így viselkedni.

Huawei szervízPár nap múlva visszamentem a telefonomért, nagyon szépen megcsinálták a kijelzőjét, de az oldalán még mindig látszanak az ütés nyomai. Ez fog engem mindig arra emlékeztetni, hogy miért is kell megtanulnom veszíteni.

Hozzászólás nem lehetséges.