A második házassági évfordulónkon megnéztük a feleségemmel az esküvői videóinkat

A feleségemmel két éve vagyunk házasok. Viszonylag rövid együtt járás után döntöttünk úgy, hogy örökre összekötjük az életünket, de azóta sem bántuk meg, mert, ahogy telnek a napok, az idő minket igazol, miszerint remek párost alkotunk mi ketten.

Az első házassági évfordulónk egy vasárnapra esett, aminek alkalmából aznap este lementünk egy romantikus étterembe vacsorázni, közben ugyan azt a bort ittuk, mint amit aznap a lagzin is, aztán pedig sétáltunk egy nagyot a folyóparton, miközben az esküvőnkről és az azóta eltelt egy évről nosztalgiáztunk. Nagyon jó este volt, úgy éreztük mindketten, hogy kihoztuk a maximumot az évfordulónkból.

Ezzel szemben idén teljesen máshogy alakult a helyzet. Részben az életünk is nagy fordulópontot vett, illetve a körülmények is úgy akarták, hogy ne tudjuk folytatni ezt a hagyományt. Kezdjük először is az időjárással és a nappal. Idén az évfordulónk hétfőre esett, ami nem egy tipikus nap arra, hogy az ember az éjszakába nyúlóan vacsorázzon és sétálgasson. Igazándiból ezzel talán nem is lett volna baj, hiszen mindketten húztunk már le napokat kevés alvással, viszont az időjárás is úgy akarta, hogy eszünk ágában sem legyen kidugni az orrunkat otthonról. Szakadt az eső egész nap, fújt a szél és hideg is volt. Vannak évek, amikor még a szeptember olyan meleg, mintha nyár lenne, idén azonban nem így történt.

A másik indok pedig, ami miatt jobb a pihenés és a bor mellőzése pedig az, hogy Ági kisbabát vár! Ráadásul már a hatodik hónapban van, szóval már kevesebb van hátra, mint előre ahhoz, hogy szülők legyünk. Ha minden igaz, akkor már karácsony előtt megszületik majd a babánk, akinek a nemét majd csak akkor szeretnénk megtudni, ha már kibújt az anyukája hasából. Ki tudja, akár még az is megeshet, hogy karácsonykor jön majd a világra, de azért mindketten reménykedünk benne, hogy nem kíván tovább bent maradni és időben megérkezik, hogy az ünnepet már otthon tölthessük mindannyian.

Ezek voltak azok a dolgok, amik közrejátszottak abban, hogy a második házassági évfordulónkat az otthonunk melegében, nyugisan ünnepeljük. Persze jó férj létére azért szerettem volna valamivel feldobni az estét, úgymond különlegessé tenni, ezért a következőket találtam ki. Vettem egy üveg kölyök pezsgőt, csak hogy legyen mivel koccintani, egy pendrive-on pedig összeválogattam azokat a zeneszámokat, amikre az esküvőnkön táncoltunk. Rendeltem két adag ételt abból az étteremből, ahol tavaly vacsoráztunk, hogy idén is olyan legyen, mintha ott ennénk.

Vacsora után koccintottunk a kölyök pezsgővel, utána pedig leültünk a kanapéra és megnéztük az esküvői videókat, amik a szertartás és a lagzi alatt készültek. Érdekes módon még sosem néztük vissza egyben az egészet és be kell, hogy valljam, hogy hatalmas élmény volt. Olyan jók voltak a videók, hogy szinte úgy éreztem, mintha megint ott lennék és újraélném azt a napot.

Meg is beszéltük Ágival, hogy új hagyományt teremtünk, miszerint mostantól minden évben megnézzük ezt a videót. Elmenni valószínűleg pár évig még úgysem lesz lehetőségünk, mert a gyerekünk pici lesz, de legalább az itthon töltött időt is tudjuk romantikusan és különlegesen tölteni.

Hozzászólás nem lehetséges.