Ahogy én a kedvenc játékaimhoz, a barátnőm úgy ragaszkodik a kedvenc tusfürdőjéhez

Minden embernek megvan a maga hóbortja, hobbija. Nekem például a számítógépes játékok a szenvedélyem. Szeretek a szabadidőmben leülni a gép elé, bekapcsolni egy játékot, közben pedig kizárni a külvilágot. Egy kívülálló akár azt is mondhatná, hogy kocka vagyok, de szerintem felesleges ez a beskatulyázás. Manapság a számítógépes játékok már annyira elterjedtek és népszerűek, hogy nem minősülnek szubkultúrának, illetve lenézett dolognak sem. Sőt! Ha valakinek csupán annyi a hobbija, hogy leül a tévé elé és néz valamilyen műsort, az egy elég passzív, kreativitást és ügyességet nem igénylő cselekvés. Ezzel szemben számítógépes játékokkal játszani egy igazán aktív cselekvés. Oké, nem mozog az ember egész teste közben, mint mondjuk sportolásnál, viszont egyfolytában jár az agy, gondolkodni kell, problémákat és feladatokat megoldani. Több ez annál, mint csupán egy képernyőt nézni megállás nélkül. Az ember ízig-vérig benne van abban amit csinál, ráadásul egy csomó képesség is fejlődik közben. A játékok alkalmasak nyelvtanulásra, mivel a legtöbbnek nincsen magyarítása, ezért ha valaki azzal akar játszani, akkor bizony meg kell tanulnia angolul. Ezenkívül pedig fejlődnek a reflexek, jár az agy a gondolkodás miatt, arról nem is beszélve, hogy a játék remek feszültség levezető platform is.

Sok játékkal játszottam már, de nem lett mindegyik a kedvencem. Alapvetően azokat szeretem, aminek van egy izgalmas története, de cserében viszonylag nyílt platformú, ahol az embernek lehetősége van válogatni a küldetések között, felfedezni az egész térképet és nem csak pontról pontra azt csinálni, ami a játék fő szála. Nagy kedvenceim a GTA játékok, amik már anno is hihetetlenül jók voltak, az egyre újabb kiadások pedig már tényleg lebilincselőek. Hasonló a GTA-hoz a Watch Dogs is, amit szintén szerettem tolni, illetve az összes Assassin’s Creed belopta magát a szívembe. Mindegyik felsorolt játéknál szép a grafika, izgalmas a történet és elég sok szabadsága van az embernek közben. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag hosszú játékokról van szó, nem lehet őket néhány óra alatt kijátszani, hanem időigényesek. Így legalább megérik az árukat.

Bizony, gépen játszani nem egy olcsó mulatság. Magáért a játékokért is elég borsos összegeket kérnek el a gyártók, arról nem is beszélve, hogy minél újabb a szoftver, annál komolyabb gépigénye van. Ennél a hobbinál nem elég csupán a játékokra pénzt áldozni, hanem a számítógépet is folyamatosan fejleszteni kell. Ha kicsi a memória, elavult a videokártya, vagy lassú a processzor, akkor bizony kidobott pénz megvenni bármit is, mert nem fog elindulni, vagy ha valamilyen csoda folytán mégis elindulna, élvezhetetlenül szaggatni fog. Sokan hülyének néznek, hogy ennyi pénzt költök a hobbimra, de a szenvedélyeink már csak ilyenek. Gyűjtögetünk miattuk, időt, energiát és komoly összegeket szánunk rá, de végtére is megéri.

A barátnőm, Ági, például egyáltalán nem a számítógépek megszállottja. Van neki egy néhány éves laptopja, amin néha napján játszik online valami kvízjátékot, vagy éppen pasziánszot, de annyira őt az ilyesmi nem köti le. Bezzeg a szépségápolás annál inkább! Egyszerűen rajong a kencékért. Legyen szó akár smink cuccokról, hajápolási izékről, fürdő termékekről, vagy különböző krémekről, őt az összes felvillanyozza. Különböző weblapokon elolvassa, hogy mások mit gondolnak az adott termékről, de legtöbbször ő is leírja a tapasztalatait. Szeret utánanézni annak, hogy miben milyen vegyületek vannak és azok jót tesznek-e a bőrének vagy sem. Jó, hogy ennyire odafigyel magára, de néha szerintem kicsit túlzásba is viszi.

Az utóbbi időben a figyelme központjába a tusfürdők kerültek. Annyira, hogy egyik este elmentem zuhanyozni, nyúltam a tusfürdőm után, de csak hűlt helyét találtam. Kikiabáltam Áginak, hogy hová tette, erre bejött hozzám, közölte, hogy a kedvenc tusfürdőm tele volt parabénekkel, (amikről egyébként fogalmam sincs, hogy micsodák) szóval kidobta. Örültem neki, tényleg. Mivel aznap nem volt tusfürdőm, kénytelen voltam az övét használni, egyrészt mert nem volt más, másrészt pedig azért, mert az Ági szerint is megfelelő és tökéletes. Ahogy ő fogalmozott, ez a világ legjobb tusfürdője. Kipróbáltam, egyébként tényleg nem rossz, de annyira nem villanyoz fel a téma. Tagadhatatlanul jó illat van, ilyen narancsos-mentás, de magamon azért jobban szeretem a pasisabb illatokat. Nem baj, egy zuhanyzásra megfelelt, azóta pedig Ági vett nekem olyan férfi tusfürdőt, ami szerinte nem káros az egészségemre, de a mai napig próbál rávenni arra, hogy inkább az övét használjam. Olyan érvekkel próbált meggyőzni, hogy az övé csak natúr összetevőket tartalmaz, tele van vitaminokkal, és nincsen benne szilikon.

Nem vagyunk egyformák, az egyszer biztos. Hálás vagyok neki, hogy helyettem is odafigyel az ilyen dolgokra, mert nekem aztán se időm, se kedvem, se energiám nem lenne rá. Én pedig cserében abban tudok neki segíteni, ha valami gondja akadna a számítógépével. Ilyen egy jó kapcsolat, kiegészítjük egymást.

Hozzászólás nem lehetséges.